Kenapa tidak berjaya dalam bisnes?

Bisnes Online ;
Kenapa kita tidak berjaya?

  • kita hanya bersemangat pada mula-mula, tetapi bila diduga sedikit masalah, terus berhenti.
  • mengharap dapat menjadi kaya dgn usaha yang tidak seberapa. adakah logik?
  • terlalu mengharap dapat prospek dgn banyak selepas membuat sesuatu bisnes.
  • kejap ada, kejap xda.. sebenarnya hendak melakukan @ tidak? ( buat sesuatu ketika ada mood shj)
  • mudah terikut-ikut @ mudah terpengaruh. bila dijanjikan sesuatu yang banyak, cepat sangat percaya tanpa ada usul periksa. bila dah rugi baru nak mengeluh.

Tips Berjaya :
- terlalu banyak tips untuk kita berjaya dalam bisnes online. anda boleh mencari di search engine. Tetapi jika anda hendak berjaya bukan mudah seperti goyang kaki, semestinya anda perlu berusaha dahulu. bukan senang-senang hendak kaya. dan bukan susah nak kaya.

Orang yang hendak berjaya pasti sanggup melakukan apa shj. Setakat ini, bisnes yang boleh membuatkan anda berjaya perlu ada produk. Produk itu pula ada pelbagai jenis. Jika anda Join MLM yang tiada produk dan lebih kepada mencari downline maka anda hanya dapat keuntungan kerana downline shj. jika dah tiada downline?

Fikir2kanlah, sebelum masuk or ajak orang lain join MLM anda itu, anda kaji dahulu sistem bisnes anda itu.
  • Adakah ia dapat bertahan lama?
  • Apa produknya?
  • Produk must buy?
  • Adakah akan mendapat sambutan tinggi?
  • Berguna kepada semua orang tidak kira bangsa @ umur?

Fikirkanlah...

**jika anda ada idea @ sebarang cadangan mengenai MLM boleh beri cadangan anda di kotak komen dibawah.

Join MyMode Untuk Tambah Pendapatan Secara SMS. Guna Prepaid Sambil Mendapat Keuntungan. Jadi Pengguna Yang Bijak, Bukan Sekadar Pakai Secara Membuta. Sekarang Ini Zaman Sudah Maju, Anda?


**Pelawat yang disegani:- Berikan komen anda selepas membaca artikel dan membuat sebarang trick didalam blog ini. Komen anda membolehkan saya memperbaiki dan mempertingkatkan lagi kualiti blog ini. Komen anda amat dihargai. Terima Kasih.

Related Posts by Categories



Comments by reader :

have 2 comments at “Kenapa tidak berjaya dalam bisnes?”
seepot seedot said...
at date 

soleh..aku ada buat MLMs...iaitu Multi Level Marketing Syariah..yang pertama seumpamanya di Malaysia...dijamin halal..syarikatnya ialah HPA Sdn.Bhd...kalau nak tahu lebih lanjut...email je aku..
kerirooney@yahoo.com.my

from:seepot.blogspot.com

mhud said...
at date 

betul ape yng ko katakan tu soleh.aku buat ikut mood jer.sbb siang keje.bile blk bdn penat.semngt pon hilang..hurm..

Post a Comment

Komen anda amat dihargai, Terima Kasih : solehpolysas™