Design your blog


Solehpolysas™ Blog menawarkan service ini secara percuma.. Bagi pengguna blogspot, anda sudah pasti ingin mencantikkan lagi blog anda dengan pelbagai trick. Selain itu juga, pasti anda ingin mengemaskan lagi blog anda. Tidak lupa juga, pasti anda ingin blog anda mudah untuk dibuka (loading dengan cepat)..

Saya boleh membantu anda design sedikit sebanyak blog anda. Service ini hanya terbuka kepada pengguna blogspot. Apa yang anda ingin lakukan?? senaraikan kepada saya trick yang anda ingin buat. Jika saya boleh buat, saya akan buatkan. Secara percuma sahaja.. Anda tidak perlu membayar sebarang perkhidmatan yang saya buat.

Cuma ada 1 syarat sahaja. Saya hanya meminta backlink (link blog saya) di blog anda. Itu sahaja, biarlah semua orang tahu dari mana anda mendapat service ini.. Kita kongsikan bersama.

Service ini adalah untuk membantu anda yang kurang mahir dan juga yang malas nak buat trick2 yang saya sudah post. Ini dapat memudahkan kerja anda. Jadi langganilah sekarang.

Anda senaraikan trick yang anda mahukan, apa yang anda inginkan, dan anda boleh emailkan kepada saya template anda.

Caranya, anda download full template anda, kemudian emailkan kepada saya
( solehpolysas@gmail.com )

Jangan lupa senaraikan trick yang anda mahu. Saya akan cuba buatkan jika tiada masalah.

* saya tidak akan mengubah keseluruhan template, hanya beberapa trick yang anda mahukan sahaja. Jika trick yang anda minta itu tidak dapat saya buatkan, berikan sedikit masa untuk saya membuatnya. Saya hanya newbie yang berjinak-jinak dalam dunia blogger. Sama-samalah kita belajarnya.

UPDATE!!

cara yang mudah untuk saya edit template anda, anda hanya perlu add saya sebagai admin di blog anda.

Caranya :

  1. Login ke blogger
  2. Pergi ke setting dan pilih permission
  3. Anda invite saya, add email ini solehpolysas@gmail.com
  4. Setelah saya menerima invitation anda tadi, anda perlu pergi ke permission sekali lagi
  5. Kali ini anda klik pula link untuk add saya sebagai admin di blog anda.
  6. selesai, apabila saya sudah menjadi admin di blog anda, barulah saya boleh edit Layout anda.
Jangan risau, saya tidak akan merosakkan blog anda. Jaminan 100%.
TQ..


Trick yang saya boleh buat secara percuma :
  1. Membuat Scrollbar pada komen
  2. Show latest post & latest comment
  3. Tukar icon di address bar
  4. Membuat Link Related Post
  5. Membuat Comment Box Dibawah Posting
*Jika anda ingin trick seperti membuat footerbar seperti saya ini, anda perlu membayar upah utk hasil kerja saya. TQ

Update!!
Saya tidak lagi menerima sebarang permintaan untuk Edit Template anda. Anda baca disini

**Pelawat yang disegani:- Berikan komen anda selepas membaca artikel dan membuat sebarang trick didalam blog ini. Komen anda membolehkan saya memperbaiki dan mempertingkatkan lagi kualiti blog ini. Komen anda amat dihargai. Terima Kasih.

Related Posts by Categories



Comments by reader :

have 13 comments at “Design your blog”
zulblsb said...
at date 

assalamulaikum soleh apa kahbar

solehpolysas said...
at date 

wkum salam..khabar baik zul... :)

zulblsb said...
at date 

erm ko nk bagi dsgn percuma?kan elok ko masuk forum2 ko promok kat forum www.wangcyber.com

solehpolysas said...
at date 

dekat sana dah ramai yang pandai.. biarlah soleh belajar disini dahulu bersama-sama rakan2 yang setia.

insyaALLAH bola dah sedia nnt, soleh sebarkan.. rakan2 yang nak sebarkan pon boleh. dipersilakan.

mhud said...
at date 

yo bro...singgah sini kejap...

humbleandmodest said...
at date 

terima kasih memberi info...

solehpolysas said...
at date 

to hud : singgah shj hud??

to humbleandmodest, u r welcome..

Anonymous said...
at date 

salam soleh...

wordpress blog boleh edit design juga ke?
kalu boleh cantekkk...

solehpolysas said...
at date 

wordpress xdpt nak tlg.. hanya untuk blogspot..

Anonymous said...
at date 

ok...
kalau tuan setup satu blogspot utk saya bleh?
Kalu bleh, nanti saya e-mail kan item2 yg saya mahu.

Apa maksud tuan sebagai admin? adekah tuan boleh access blog saya bila2 masa tanpa kebenaran saya?
sekadar nak tahu...

solehpolysas said...
at date 

insyaALLAH, jika sy ada masa lapang. Jika sy sebagai admin, sy boleh access blog tersebut untuk di edit. Tanpa kebenaran anda.

Sy juga sebagai author blog tersebut. Tetapi anda boleh remove sy drpd blog anda juga.

Anonymous said...
at date 

Tak perlu masuk nama anda ke blog tu.. minta jer password pemilik blog tu.

solehpolysas said...
at date 

Jika menggunakan blogspot, lebih baik ADD sebagai admin..

Ini lebih mudah..

Post a Comment

Komen anda amat dihargai, Terima Kasih : solehpolysas™